İzolasyon amaçlı kullanılacak panellerin kalınlığı belirlenirken dış etkenlerin ve iç mekanda arzu edilen ısı değerinin belirtilmesi önemli bir etkendir. Binanın kullanım amacı ve ihtiyaç duyulan ısı yalıtımının derecesi panelin yapısında kullanılacak bileşenlerin çeşitlerini ve kalınlığını belirleyecek ana etmenlerdir.

Örneğin soğuk depo için yalıtım sağlayacak bir sandviç panel ile çatı izolasyonunda kullanılacak bir panelin malzeme seçimi ve iç dolgu özellikleri farklılık göstermektedir. Öte yandan yangın riskine karşı yüksek önlem alınması gereken alanlarda hem çatı hem de iç mekan seperatörü olarak kullanılabilecek olan sandviç panel çeşitleri de mevcuttur.

Kaliteli malzemeden ve doğru üretilmiş bir sandviç panel yaklaşık 60 dakika süre yanmaya karşı dayanıklıdır. Taş yünü, cam yünü, poliüretan ve poliizosiyanurat malzemelerden biriyle üretilmiş, binanın taşıma sistemiyle uyumlu özelliklerde seçilecek sandviç panel, uzun vadede maksimum verim sağlayacak akılcı ve uygun maliyetli bir çözüm olacaktır.

Mineral yünler kategorisine giren taş yünü ve cam yünü malzemeler, lifli bir yapıya sahip olmaları nedeniyle maksimum ısı ve ses yalıtımı sağlarlar. Bu sebeple çatı ve cephe izolasyonlarında taş yünü ve cam yünü dolgulu panelleri tercih etmek yapılabilecek en mantıklı yatırımdır. Üretim sürecinde içeriklerindeki liflerin panel yüzeyine dik bir konuma getirilmesi sonucu basınca karşı direnç seviyeleri artırılan mineral dolgulu taş yünü ve cam yünü paneller, ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yük taşıma konusunda da tatmin edici bir performans sergilemektedir.

Binaların mevsimsel değişimlerden etkilenme yüzdesini minimuma indiren, dış cephede estetik ve hijyenik bir kolaylık sağlayan, hafif yapısı, montaj kolaylığı ve uygun fiyatı ile daha dayanıklı ve verimli yapıların inşasını destekleyen paneller, inşaat sektörünün uzun vadeli yatırımlarında ve kaliteli bina yapımında bir numaralı tercih olmayı sürdürecektir. Yağmur, kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeyen, maksimum ısı yalıtımı sağlayan, estetik bir dış görünüme katkıda bulunup bina cephelerindeki olası rutubet birikimi riskini ortadan kaldıran, yangın ihtimaline dirençli paneller; çok çeşitli mekansal ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp güvenlik, estetik ve ekonomi taleplerini maksimum seviyede karşıladığı için inşaat sektörünün ve kullanıcıların yüzünü güldüren bir kompozit sanayi ürünüdür.

 

Spor salonlarından alışveriş merkezlerine, evlerimizin çatılarından meyve sebze hallerine, soğuk depolardan askeri binalara dek uzanan geniş kullanım alanı yelpazesi ile hayatımızın değişmez bir parçası olan bu sanayi ürünü uzun ömürlü ve amacına uygun binalar inşa etmek için inşaat sektöründe kullanılan bir numaralı üründür. Çevresel koşulların, bina içerisinde gerçekleşen faaliyetlerin gerektirdiği durumların ve binanın yapı kapasitesinin hesaplanması ile belirlenebilecek boyutlarda, amaca uygun malzemelerden üretilen paneller ile; karasal iklime sahip bir coğrafyada sıcak bir eve sahip olmak, yüksek sesli müzik yapılan stüdyoların çevreye rahatsızlık vermesini önlemek, taze kalması gereken dondurulmuş yiyecekleri muhafaza etmek için soğuk depolar yaratmak mümkündür. Zahmetsiz ve ekonomik bir yöntemle tüm bunları halletmek inşaat sektörünün panellerle yapılan iyileştirmelere daha çok önem vermesine ve sandviç panel kullanımının yaygınlaştırmasına yol açmıştır.


Uygulama Resimleri:

BİR YARDIMA MI İHTİYACINIZ VAR? HEMEN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN